Thuis.

Thuis. Foto's en verhalen van Nederland in coronatijd

Soms komt alles bij elkaar. Het idee en de juiste mensen. Als dat gebeurt, ontstaat er iets magisch. Zoals THUIS. , het fotoboek dat half november in de winkel ligt.

Als ondernemers lopen we altijd over van ideeën. Plannen waar we eigenlijk helemaal geen tijd voor hebben, maar die zo leuk zijn dat we ze niet kunnen negeren. Of kansen die te mooi zijn om te laten liggen.

Beeldverhalen

Dit is wat er gebeurde met de troostfoto’s, die fotograaf Ton Benemeer maakte van huishoudens in hun deurpost tijdens de corona lockdown.

Wie ons al langer volgt, weet dat we fan zijn van Ton. Niet voor niets maakte hij ook onze auteursfoto’s. En wat een fijne beeldverhalen waren ook deze deurpostfoto’s! Die verdienden een groter podium dan alleen Ton’s eigen Facebook pagina, vonden wij. En dus gingen we met z’n allen aan de slag.

Herkenning en bewondering

De oplettende lezer herinnert zich wellicht onze oproep van enkele maanden geleden, waarbij we je de kans boden mee te doen aan een van onze projecten. Nu, een half jaar later, zijn er 75 foto’s gemaakt en 75 bijbehorende verhalen geschreven. Persoonlijke verhalen van Nederland in coronatijd. Van mensen zoals jij en ik, en af en toe een paradijsvogel. Een prachtig “koffietafelboek”, vol herkenning en bewondering.

We noemen het THUIS. Nederland in coronatijd. André Hazes zingt het vanaf 18 september van de daken, maar wij weten nu al dat het allemaal draait om THUIS.

Ja, ik wil dat boek!

THUIS. Nederland in coronatijd was voor ons een feest om te maken, en is zeker een feest voor jou om te krijgen of cadeau te doen. En vanaf nu is dit fotoboek van het jaar te reserveren bij de (online) boekwinkel.

Reserveer je jouw exemplaar vóór 17 november 2020 bij onze eigen Uitgeverij Van Brug, dan betaal je slechts €19,95 i.p.v. €22,95 (excl. bijdrage in de verzendkosten ad €2,95). Je bestelling wordt op of rond 17 november verzonden via PostNL.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor Bol.com, Bruna en Libris of je eigen lokale boekhandel.

Promofilm

Nieuwsgierig? We hebben een super leuke promofilm van de making-off. Vergeet vooral niet je geluid aan te zetten!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.