Publicaties en prijzen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de gemeenschappelijke wens om onze schrijfinspanningen te publiceren, in het bijzonder ons eerste (fictie)boek, is wat ons verbindt. Daar werken we hard aan en niet zonder resultaat.

Zo debuteerde Tamara op 3 februari 2019 met de thriller Onder Invloed bij Uitgeverij LetterRijn en op 11 mei 2019 lanceerde Antoinette haar thriller Bonuszoon tijdens het Boek 10 Festival van Godijn Publishing. Een lancering die ze nog eens groots overdeed op 19 mei op de plaats delict. Als sluitstuk van dit succesvolle jaar lanceerde Barbara op 10 december 2019 haar feelgood thriller Familiegeluk, uitgegeven door uitgeverij De Crime Compagnie, op feestelijke wijze bij boekhandel Paagman in Den Haag.

Thrillerdebuten

Onder Invloed | Tamara Onos
Uitgever: LetterRijn
Wanneer een visser in een Gelders natuurgebied verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg. Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Wat anderen zeggen over Onder Invloed: alle recensies

Te koop via de Uitgeverij Letterrijn, Bol.com en alle boekhandels in Nederland. Inmiddels is de tweede druk een feit. Deze druk heeft een ander jasje gekregen. Daarnaast is het boek nu ook als luisterboek te verkrijgen via http://www.luisterrijk.nl en http://www.storytel.com

Bonuszoon | Antoinette Kalkman
Uitgever: Godijn Publishing
Lauren wordt verdacht van de moord op de buurjongen. Haar gevoel zegt dat ze niet tot zoiets in staat is, maar ze heeft alle schijn tegen. In haar pogingen om de ware toedracht te achterhalen, dreigt ze de grip op haar leven te verliezen. Ze raakt verwijderd van haar geliefde en hun gezin en belandt in een levensbedreigende situatie. Wordt het geloof in haar eigen intuïtie haar uiteindelijk fataal?

Wat anderen zeggen over Bonuszoon: alle recensies

Te koop via Godijn Publishing, Bol.com en alle (online) boekhandels in het land. Van deze thriller is recent de derde druk verschenen.

Familiegeluk | Barbara Sevenstern
Uitgever: Crime Compagnie
Samen met haar jeugdliefde Mark leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze bleek al vijftig jaar een geheim met zich mee te dragen. Wat is er toen precies gebeurd? Met als enige houvast een oud adresboek van haar moeder gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Daarmee zet ze bestaande familieverhoudingen op scherp en wordt al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt.

Familiegeluk is een feelgood thriller over verlies, familiebanden en de allesbepalende behoefte aan erkenning.

Wat anderen zeggen over Familiegeluk: alle recensies

Te koop via o.m. De Crime Compagnie, Paagman, De Drukkerij, Bol.com en Bruna en Standaard Boekhandel (België).

Verhalenbundels

Naast alle thrillers is er nog meer van onze hand.

Zo schreef Antoinette het titelverhaal van de bij Droomvallei verschenen verhalenbundel Paal 15 en het korte verhaal ‘Kreukelhanden’ in de recente bundel Onthullingen van Godijn Publishing.

Erelid Kristel schreef het historische korte verhaal ‘De kluis‘, waarmee ze de 2e prijs won bij de middeleeuwse schrijfwedstrijd van Godijn Publishing. Haar verhaal is opgenomen in de middeleeuwse verhalenbundel Et ille, gelanceerd op 5 oktober 2019 in de historische Cellebroederspoort in Kampen.

Barbara schreef voor de verhalenbundel De Donkere Dagen van De Crime Compagnie een kort thrillerverhaal met de titel ‘Familieweekend, waarin een tripje naar het zuiden des lands een donkere wending krijgt.

Tamara schreef op verzoek van haar uitgever LetterRijn voor de verhalenbundel Dood door onschuld het pakkende korte verhaal ‘Museumplein‘. De hele bundel is een verzameling spannende verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs met als motto ‘met de beste bedoelingen’. En op 7 juli 2020 kwam haar non-fictie boek ‘Hoe zit dat nou?’ uit bij Kosmos, een bundel met luchtige korte verhalen over de zin en onzin over alledaagse gevaren.

En van ALLE Schrijfjuffers is er een verhaal te lezen in de verhalenbundel 22 Groene Kevers die op 30 november 2019 gelanceerd is, eveneens bij Godijn Publishing.

Prijzen en eervolle vermeldingen

De Schrijfjuffers zitten niet stil en doen geregeld mee aan schrijfwedstrijden en verkiezingen. Dit heeft inmiddels al de volgende prijzen en eervolle vermeldingen opgeleverd:

  • jun 2020: Antoinette’s Bonuszoon twee sterren bij de Vrij Nederland Detective en Thrillergids.
  • juni 2020: Barbara’s Familiegeluk vier sterren bij de Vrij Nederland Detective en Thrillergids.
  • feb. 2020: Antoinette winnaar van de verkiezing ‘Zoutschrijver van het jaar’ (beste boek van het jaar van bij de bibliotheek Zuid Oost Utrecht)
  • jan. 2020: Tamara 1e plaats bij de verkiezing ‘Beste Nederlandse vrouwenthriller 2019’ van vrouwenthrillers.nl
  • jan. 2020: Barbara 4e plaats bij de verkiezing ‘Beste Nederlandse vrouwenthriller 2019’van vrouwenthrillers.nl
  • dec. 2019: Antoinette 2e plaats bij de verkiezing ‘Beste Nederlandstalige thriller van 2019’ van Thrillers & More.
  • okt. 2019: Kristel 2e prijs middeleeuwse schrijfwedstrijd ‘Et ille’ van Godijn Publishing

Schrijfprojecten

Eind dit jaar komt er een prachtig koffietafelboek uit met foto’s van Ton Bennemeer en teksten van Antoinette, Barbara en Tamara. Binnenkort vertellen we je hier meer over.

Van de 21 hoofstukken uit het online schrijfproject Geef de pen door zijn er zeven van de hand van Antoinette, Barbara en Tamara. Exclusief te lezen op Vrouwenthrillers.nl.

Gastblogs

Af en toe maken we een schrijf-uitstapje. Afgelopen zomer waren we te gast bij de Vlaamse en Nederlandse leesclub Perfecte Buren en momenteel ondersteunen we op Thrillers & More de spannende schrijfwedstrijd Zwarte Sneeuw, met hopelijk inspirerende en enthousiasmerende blogs voor alle (aspirant) deelnemers. Tenslotte kun je op Vrouwenthrillers.nl maandelijks een blog van onze hand lezen. 

Wist je dat…

Antoinette in 2013 ook al eens een boek schreef? Schuld & Boete is een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk, waar Antoinette tot voor kort in werkzaam was. In twee drukken vonden 5.000 exemplaren hun weg naar de lezer.  Het boek is onder meer verkrijgbaar via Bol.com.

Wellicht vind je dit ook leuk?

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.