Antoinette Kalkman

Antoinette Kalkman

Ik ben Antoinette Kalkman en ik ben ondernemer, moeder, schrijver en marketeer. In willekeurige volgorde omdat ik niet geloof in een scherpe scheiding van werk en privé als je doet wat je echt leuk vindt. Ik vier het leven graag en deel dit het liefst met de mensen om me heen. Ik geloof in de kracht van het samen doen en de ander beter maken. Daarom ben ik zo blij met onze Schrijfjuffers. Samen kom je verder, zonder ego, opbouwend en doelgericht.

Ik creëer graag. Vandaar dat het ondernemerschap en het schrijven zo goed bij mij past. In beide gevallen ontwerp je iets, geef je het vorm en breng je het verder. De afgelopen twintig jaar heb ik meerdere bedrijven opgebouwd en van een gezicht en identiteit voorzien. Inmiddels zijn de bedrijven groot gegroeid en is het tijd om los te laten. Daarom kan ik me steeds meer op het schrijven toeleggen.

Van schrijven word ik blij

Dat had ik al als kind en na de middelbare school heb ik serieus overwogen journalist te worden. Ik werd uiteindelijk ondernemer in de financiële dienstverlening. Eentje met een kritische pen, dat wel. In het aan de kaak stellen van misstanden in deze sector schep ik een vilein genoegen. In de loop der jaren ben ik steeds meer gaan schrijven, maar veel verder dan columns in vakbladen en het verhalenboek Schuld & Boete kwam ik niet. Totdat de passie zo hard begon te kriebelen dat het jeukte. De afgelopen tijd heb ik geschreven aan Bonuszoon, mijn eerste thriller en het goede nieuws is dat dit debuut op 11 mei 2019 wordt gepubliceerd door uitgeverij Godijn Publishing. Om bij dat genre te blijven is het misschien leuk te weten dat ik in 2018 samen met Marelle Boersma de ThrillerAcademie heb opgericht, een schrijfopleiding op maat.

Genoeg te lezen

In november 2018 verscheen Waddenbundel Paal 15, waarvoor ik het titelverhaal schreef. Paal 15 is uitgegeven door Uitgeverij de Droomvallei. Het afgelopen jaar deed ik mee aan het schrijfexperiment ‘Geef de pen door‘ van Vrouwenthrillers.nl. En komend voorjaar kun je een kort verhaal van mij lezen in de verhalenbundel ‘21 Groene Kevers‘ van Godijn Publishing. Naast Schrijfjuffers.nl heb ik mijn eigen blogsite antoinetteschrijft.nl.