Tamara Onos

Verbinden. Dingen, gedachten, mensen. Dat is wat ik doe. Wat mijn hoofd zonder veel bewuste sturing automatisch doet. Vliegen. Iets fijner dan dat is er niet. Het komt dan ook perfect uit dat dit een bruikbare eigenschap is in veel van mijn bezigheden.

Drie zonen

Mijn voornaamste bezigheid, taak, rol, is dat ik moeder ben van drie zonen. En die jongens vliegen ook. Wat geweldige verhalen geeft aan de eettafel. Over vriezers van Mars die de aarde veroveren en over zelfrijdende grasmaaiers die nuttig ingezet worden bij het maken van medicijnen. Niets mooiers dan glimmende ogen en lol om elkaars associaties.

Eigen bedrijf

Het vermogen om verbanden en mogelijkheden zien, helpt bij het combineren van mijn gezin en mijn eigen bedrijf, bij het verbinden van kennis en mensen uit verschillende werelden en bij het vinden van een goede aanpak in niet vaak voorkomende situaties.

In mijn bedrijf geef ik advies over arbeidsomstandigheden aan bedrijven en branches. En dan vooral over blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Ik geniet van dit werk. Je komt op veel plaatsen, ziet hoe dingen gemaakt worden, hoort wat mensen mooi vinden aan hun beroep en inhoudelijk blijft het uitdagend.

Schrijven

Ook bij bezigheid nummer drie, het schrijven, is dat associatieve vermogen natuurlijk een voordeel. Het is te zien in mijn blogs waar specialistische kennis al springend verbonden wordt aan het alledaagse leven. En ook in mijn debuutthriller Onder Invloed leg ik verbanden. Tussen mijn werk en mijn hobby, tussen werkelijkheid en fictie.

Onder Invloed is 3 februari 2019 gepubliceerd door Uitgeverij LetterRijn. In het voorjaar verschijnt één van mijn verhalen in de bundel ’21 Groene Kevers’ bij Godijn Publishing. En het resultaat van een bijzonder Geef de pen door project is te lezen op Vrouwenthrillers.nl en wordt gepubliceerd bij Crime Compagnie.

Mijn blogs en columns rondom gezondheid en werk worden uitgegeven bij Arbo-online, het vakblad Arbo en zijn te lezen op www.tamaraonos.nl.