Lig jij in december in de winkel?

Een bijzonder fotoboek

De Schrijfjuffers zijn aan het stuiteren. Vandaag begon met een Teams-meeting waarin het startschot is gegeven voor een heel mooi project. In december verschijnt een bijzonder boek en jij kunt daar in staan! Hoe? Lees gauw verder.

Groot in het nieuws

Heb je onze auteursfoto’s op onze website al eens bekeken? Deze treffende foto’s zijn gemaakt door Ton Bennemeer die recent ook groot in het nieuws was. In het Algemeen Dagblad stond een interview met hem naar aanleiding van de troostfoto’s van thuisblijvers bij hun voordeur. Het is een serie van foto’s met een verhaal. En dat verhaal krijgt een vervolg.

Elke foto heeft een verhaal

Er komt namelijk een boek. Een fotoboek dat in iedere boekhandel te koop is. En elke foto wordt vergezeld met een achtergrondverhaal dat is geschreven door de Schrijfjuffers Tamara, Barbara en Antoinette. Een mooi boek voor op de leestafel, om cadeau te geven, als herinnering aan een speciale tijd waarin thuis meer dan ooit een veilig baken was. Ton Bennemeer heeft inmiddels een flinke serie foto’s gemaakt, maar zoekt nog enkele mensen met een interessant verhaal. Daarover hieronder meer, dus lees snel door.

Hoera! Een uitgever

Toen enkele weken geleden het idee ontstond, werden wij gelijk enthousiast en gelukkig was Ton Bennemeer dat ook. Hoe nu verder? Fotograaf: check! Schrijvers: check! Maar wat betreft de vormgeving? De productie? Kosten? Opname in het Centraal Boekhuis zodat iedere boekhandel het boek kan inkopen? Daar hebben we met elkaar minder verstand van. Gelukkig hebben we Uitgeverij van Brug bereid gevonden die dat deel voor zijn rekening neemt.

De eerste 1.000 zijn verkocht

En weet je wat gaaf is: De eerste 1.000 exemplaren zijn verkocht nog voordat het boek er is. Niets houdt ons nu meer tegen: we kunnen los. De gezinnen die al mee hebben gedaan aan een deurfoto zijn of worden benaderd of ze mee willen doen aan het boek. Van de eerste toezeggingen heeft Schrijfjuffer Tamara inmiddels bijbehorende teksten geschreven. Dus wat een paar weken geleden een vage gedachte was, is nu een zeer concreet project. Handen uit de mouwen, we moeten aan de bak. Uit alle hoeken en gaten plukken we schrijftijd vandaan en Ton Bennemeer zet zijn lenzen op scherp.

Wil jij in ons boek?

Er is nog plek voor een aantal foto’s in het boek en een daarvan kan van jou zijn. Heb jij een interessant verhaal of een leuk idee dat past in dit concept? Stuur dan een mail waarin je in een paar zinnen uitlegt waarom jij vindt dat je in dit boek thuishoort. Nog mooier is het als je je Facebook of andere social media account bijvoegt. Met dit boek willen we graag een zo breed mogelijk beeld geven van onze samenleving. Ton bepaalt welke inzendingen daaraan bijdragen. Als je mee doet, geef je automatisch toestemming dat je foto en verhaal wordt opgenomen in het boek en dat er via social media en andere marketingkanalen publiciteit wordt gegeven aan dit project. Natuurlijk krijg je ook een exemplaar van het fotoboek. Het boek komt begin december in de winkel, dus je hebt gelijk een mooi sinterklaas- of kerstcadeau voor jouw familie en vrienden.

Heb jij een interessant verhaal?

Denk je dat jouw verhaal leuk genoeg is voor in het boek? Mail dan direct naar ton@bennemeer.nl. Wij kijken uit naar jouw verhaal.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.