Foto-stress

Dat je als auteur van alle markten thuis moet zijn, is mij na een half jaar bij de Schrijfjuffers meer dan duidelijk geworden. Daarbij kun je denken aan verhalen schrijven, bloggen, marketingmateriaal bedenken, reclame maken en middeleeuwse Italiaanse liedjes zingen bij boeklanceringen, just to name a few.

Gisteren kwam er voor de Schrijfjuffers weer een nieuw verworven vaardigheid bij: poseren. Door regelmatig bloggen op andere kanalen dan onze eigen website en het geven van interviews aan kranten en magazines, werd de wens om een officiële foto van ons te hebben steeds groter. Dus vatten wij een maand of twee geleden de koe bij de horens en boekten een fotosessie op een dag kort na de zomervakantie.

Vluchtstrook A4

Vlak daarna begon de ellende. De gekozen datum bleek achteraf toch niet voor iedereen handig, waardoor we iets anders moesten plannen. Niet gemakkelijk met onze drukke levens vol werk, gezinsdingen en allerlei activiteiten. De een kon pas later beginnen, de ander moest eerder weg, de een had een afspraak in dorp X waardoor stad Y niet haalbaar was, de ander had al drie afspraken staan waardoor het erg krap werd. Oef, wat ingewikkeld. Op een gegeven moment waren we ervan overtuigd dat de fotosessie alleen kon plaatsvinden op de vluchtstrook langs de A4 bij Roelofarendsveen, omdat een half uurtje op die locatie voor iedereen nét haalbaar was. We overwogen zelfs de politie te benaderen of ze dan voor de gelegenheid een paar agenten konden sturen om bekeuringen uit te delen. Want foto’s met een verhaal zijn sprekender, zei onze fotograaf.

Python

Toen we het al bijna niet meer verwachtten, lukte het uiteindelijk tóch om een datum te vinden waarop we ons allemaal de hele dag konden vrijmaken. Hiep hoi! Maar dan….. de locatie.
De vluchtstrook langs de A4 was inmiddels afgevallen en ook de Python in de Efteling en de plaatselijke sauna leken ons geen goed idee. ‘Weids uitzicht’, adviseerde de fotograaf, ‘dat is het mooiste’. Zelf dachten we eerst meer aan een stadscentrum. Industriële achtergronden, bouwplaatsen, in elk geval iets stoers. Maar uiteindelijk besloten we het advies van de professional op te volgen en werd gekozen voor het pittoreske Elst, de thuisbasis van Schrijfjuffer Antoinette. Weidser dan dat is bijna niet haalbaar in Nederland.

Uitbundig

Dan denk je dat je er bent, maar dat blijkt al gauw tegen te vallen. Want vervolgens ontvang je het kledingadvies. Ons werd verzocht diverse sets kleding mee te nemen: ‘effen in primaire kleuren’, ‘donkere kleding zoals donkerblauw of antraciet’ en ‘uitbundig over de top, zolang het maar geen wit is’. Juist.
Ik geloof de fotograaf meteen hoor; hij heeft er tenslotte verstand van. Alleen kwam de inhoud van mijn kledingkast bepaald niet overeen met zijn voorstel. Dat werd dus een dagje shoppen om de hiaten op te vullen (hè wat vervelend…..). Ik heb meteen het onderdeel ‘schoenen’ meegenomen en ben een hele ochtend bij de kapper gaan zitten om de zon-en-waterschade van afgelopen zomer te laten repareren. Stro op mijn hoofd staat slecht op de foto, denk ik. Dat hoeft de fotograaf me niet eens te vertellen.

Stress

Gisteren was het zo ver: de Schrijfjuffers fotosessie. We mogen niet klagen over hoe de dag verlopen is. Het was prachtig weer, de gevolgen van de foto-stress op onze gezichten werden mooi weggewerkt door de visagiste en het poseren hadden we binnen no time onder de knie. Van alle markten thuis, die Schrijfjuffers.

Ben je nieuwsgierig naar het resultaat?
Houd onze website, FB en insta dan goed in de gaten!

PS. Extra tip van ons: neem naar een fotosessie altijd een extra setje ondergoed mee! Handig bij spontane acties. 🙂

Wellicht vind je dit ook leuk?

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.