Kijktip 11 | Stijlfiguren

Zo af en toe kom je op kanalen als Youtube leuke dingen tegen. Zo liep ik een tijdje geleden tegen een serie filmpjes aan van Arnoud Kuijpers, een docent Nederlands.

Hoewel ik geen eindexamen Nederlands meer hoef te doen en de meeste auteurs evenmin, zijn veel van hen nog wel geïnteresseerd in de mogelijkheden die onze taal biedt. En laat Arnoud daar nou een mooi overzicht van aanbieden.

Gedurende mijn middelbare schooltijd heb ik het nodige opgevangen over stijlfiguren en beeldspraak, maar toch weten deze filmpjes mij nog iets nieuws te leren. Zo ken ik nu de litotes, de prolepsis, de enumeratie, de antithese, het chiasme, de allusie en de metonymie.

Leuk voor iedereen die schrijft, om eens op te frissen welke taalkundige vondsten je zoal kunt gebruiken in je verhalen. Naast de filmpjes over stijlfiguren en beeldspraak, heeft Arnoud overigens nog meer filmpjes geplaatst, over tal van andere grammaticale onderwerpen.

Foto: pexels.com

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.