Vakantie

Vakantie

Ofschoon het Nederlandse weer anders doet vermoeden, is de zomervakantie in volle gang. Dat betekent minstens zes weken vrij voor kinderen en over het algemeen ook een aantal weken voor mensen zoals jij en ik.

Het grote voordeel van vakantie is de afwezigheid van verplichtingen. Geen trainingen of sportwedstrijden die vragen om begeleiding. Opstaan op het moment dat je wakker wordt in plaats van veel te vroeg door de wekker gewekt te worden. Even geen deadlines of afspraken.

Gebrek aan structuur

Het nadeel hiervan is het totale gebrek aan structuur.  Verstoorde slaapritmes leiden ertoe dat puberzonen het leven van een vleermuis angstvallig goed benaderen. Koelkasten blijken onverwacht leeg, omdat boodschappen doen ineens de Grote Opgave van de dag is geworden in plaats van een tussendoor activiteit. En op zondag herinner ik me ineens weer dat de Schrijfjuffer blog deze week van mij zou komen!

Daphne Deckers

Ooit las ik dat Daphne Deckers nog nooit haar maandag column die ze voor VROUW van de Telegraaf schreef, had overgeslagen. Nog nooit. Ongeacht ziekte, drukte of wat niet meer, die column kwam er. Daphne lijkt me iemand met een ijzeren zelfdiscipline. Ze is dan ook met een voormalig topsporter getrouwd. Daarnaast heeft ze – denk ik – jarenlang opgebokst tegen het model-wordt-schrijfster vooroordeel. Die had wat te bewijzen.

Niet

Bij de Schrijfjuffers slaan we heel soms een weekje over. Het komt wel eens voor dat we er niet aan toekomen een blog of tip te schrijven. Nooit uit laksheid, gebrek aan inspiratie of desinteresse, maar door privé omstandigheden. Daar hebben we dan binnen ons collectief alle begrip voor.

Soms lukt iets gewoon even niet.

Het scheelt daarbij dat een gemiste online blog van ons niet direct leidt tot een lege pagina in VROUW. En in tegenstelling tot Daphne hebben wij geen verantwoording af te leggen aan een hoofdredacteur.

Elk nadeel heb z’n voordeel, zou Cruijff zeggen.

Fijne vakantie!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.