Thuis met de feestdagen

Thuis. Nederland in coronatijd

December, misschien wel de meest hectische maand van het jaar. Over één ding hoef je je dit jaar in ieder geval niet druk te maken.

Zoals de trouwe volger van ons collectief niet is ontgaan, zijn we de afgelopen maanden samen met fotograaf Ton Bennemeer en Jan-Willem Gerth van Uitgeverij van Brug druk bezig geweest met het fotoboek “Thuis. Nederland in coronatijd”. Een uniek project met een uniek team.

In de woorden van Jan-Willem:

“Er was één Teams-sessie nodig om te besluiten dat we het boek gingen maken, daarna volgden er nog 14. Meestal op zaterdagochtend om 09:00. En zelfs dat was leuk, want het was heerlijk om met vijf frisse ‘oudere jongeren’ online aan de koffie te zitten. Afspraken maken, plannen bedenken, ideeën uitwerken. Het bruiste en het bubbelde. In pyama, joggingbroek of weekendoutfit hadden wij geen scrum, dagstart of bila’s (en vooral geen files) nodig om van een goed idee een prachtig product te maken.”

Thuis de wereld in

1 december kwamen de eerste boeken binnen. Man, man, wat een feest! En dan begint ineens een heel ander traject; dat van boekverkoop.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: omarm je regionale media! Voor het Thuis project knuffelen wij flink met regio Haaglanden, Waddinxveen, Utrecht en Gelderland. Maar ‘Thuis’ is een boek voor heel Nederland en dus reiken wij ook over onze eigen provinciale grenzen. Dit allemaal uiteraard met in achtneming van de corona maatregelingen.

Tussendoor spelen we voor Sinterklaas. Want ‘Thuis’ is niet alleen een prachtig boek om te hebben, het is óók heel leuk om te geven. Vriend en relatie wordt verblijd, al dan niet met een passend gedicht. En desgewenst met handtekening van de fotograaf. We zijn oprecht ontroerd.

Verdacht pakketje

Een enkel relatiegeschenk wordt tegengehouden bij de beveiliging. Er moet iemand op zijn vakantie adres gebeld worden, voordat het alsnog door mag.

Het perfecte cadeau

‘Thuis’ is in meerdere opzichten voor ons een geslaagd project. Maar het is vooral ook een positieve boodschap in een tijd waarin negatieve verhalen de boventoon voeren. In een jaar waarin we tijdens de feestdagen toch weer thuis moeten blijven, is ‘Thuis. Nederland in coronatijd’ het perfecte cadeau voor iedereen!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.