Inspiratie gezocht?

Marloes de Vries - volgtip

Een jaar of drie geleden deed ik mee aan een workshop schrijven en  tekenen. Aanleiding hiervoor was niet alleen mijn liefde voor beide creatieve activiteiten, maar zeker ook de aanwezigheid van Aaf Brandt Corstius. De middag had echter nog een verrassing voor mij in petto.

Dol op Aaf

Ik ben dol op Aaf (“Aaf, als je dit leest: mag ik Aaf zeggen? We kennen elkaar niet, afgezien van die ene ontmoeting in Amsterdam, maar door je columns heb ik het gevoel er een vriendin bij te hebben”). Aaf dus, is zo iemand die tegen voor mij zeer herkenbare dingen aanloopt en daar vervolgens laagdrempelige columns over schrijft.

Aaf heeft mij behoed voor een witte houten vloer – een lange tijd mijn esthetische droom – totdat Aaf me in een van haar columns wees op de zwarte vegen die je altijd op zo’n vloer blijft zien. Een open deur, maar ik had Aaf nodig om me dit te realiseren.

Aaf vraagt zich vaak dingen af, die ik me ook afvraag en dat beschrijft ze dan op een in mijn ogen hilarische wijze. En Aaf voorspelde de naam van de zoon van prins Harry en Megan.

Verrassing 

Een workshop columns schrijven van Aaf leek me dus enig én leerzaam. En dat was het ook. Aaf was leuk, herkenbaar en een mens zoals jij en ik. Maar de verrassing van de workshop was de dame die het teken gedeelte voor haar rekening nam: Marloes de Vries. Een kleine, bebrilde dame met een King Louis kledingstijl.

In tegenstelling tot Aaf was Marloes volkomen onbekend voor mij, ofschoon ik in retrospectief  al vele van haar illustraties zien voorbijkomen. Net als Aïsja Dutrieu het cadeautje was voor Schrijfjuffer Antoinette, was Marloes dat voor mij. 

Geloven in jezelf

Het verhaal van Marloes is typisch zo’n voorbeeld van onbegrepen en onbemind. Zo een verhaal dat me doet realiseren hoe hard mensen naar elkaar kunnen zijn. Gepest op de lagere school, naar beneden gehaald door haar tekenleraar op het middelbaar en de kunstacademie.

Gelukkig is het verhaal van Marloes er ook een van opstaan, durven en doen. Een verhaal van je hart volgen en vertrouwen krijgen in je zelf. Inmiddels is ze een succesvol visual artist en schrijver met een herkenbare en menselijke stijl.  Ik weet zeker dat jij ook wel eens een tekening van haar hebt gezien.

What’s in it for you?

Na de workshop in Amsterdam ben ik Marloes gaan volgen. Eerst op social media, later ook via haar nieuwsbrief.

Nieuwsbrief terreur

Nieuwsbrieven, breek me de bek er niet over. Hoeveel junk / spam krijg jij  in je mailbox? Dagelijks word ik overspoeld met berichten die veelal een verkapte manier van zelf-  of productpromotie zijn in plaats van de content gedreven updates die me bij inschrijven zijn beloofd. Ik word er af en toe gek van. 

Oase

Marloes haar nieuwsbrief is echter als een oase in de woestijn. Persoonlijk, soms grappig, altijd eerlijk en vol creatieve tips waar ik ook daadwerkelijk door geïnspireerd word. En die ik op mijn beurt dan weer deel met anderen. 

Hoog tijd dus om deze e-mail club (zoals Marloes  het zelf noemt) in het zonnetje te zetten!

Aanmelden doe je heel makkelijk https://marloesdevries.com/ .

Doen!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.