Geen zin

Vandaag heb ik geen zin. Ik vind het moeilijk om te zeggen, maar het is waar. Het is mijn beurt om deze week de Schrijfjuffersblog te schrijven, maar ik heb er echt geen energie voor. En inspiratie heb ik ook al niet. Nu vragen jullie je natuurlijk af waarom dat zo is.

Nou, ik heb een beetje pittige week achter de rug. Maandag en dinsdag zat ik de hele dag, tot ’s avonds laat, in Amersfoort voor een opleiding. Op zich geen probleem natuurlijk; ik had me er zelf voor ingeschreven en de lesstof is voor iemand in mijn vakgebied best interessant. Het ging over je persoonlijke ‘werk-karakter’ en manieren waarop je met anderen kunt samenwerken. Leuk, maar heel lange dagen, veel informatie, massa’s nieuwe inzichten en zelfs wat emotionele belasting links en rechts, dus mijn hoofd draaide overuren.

Te veel

Nog maar nauwelijks bijgekomen van die twee opleidingsdagen, mocht ik gisteren weer. Deze keer bij een van mijn opdrachtgevers. Wederom ging het over samenwerken en de persoonlijke profielen en teamrollen van alle collega’s. Echt wel leuk en interessant, maar als je er al twee dagen cursus over je persoonlijke karakterprofiel op hebt zitten, wordt zo’n derde dag toch wat veel. En had ik al verteld over mijn volle cursusdag van vorige week? Over de nieuwe omgevingswet? Supernuttig, maar als halverwege tijdens de lunch de vulling op je voortand afbreekt waardoor je er de rest van de middag bijzit met een groot gat voorin je mond, dan ben je er ook wel snel klaar mee. En o ja, vanmorgen wilde ik naar een zakelijke afspraak en toen kreeg mijn auto een klapband. Einde oefening. Zo’n week was het dus, you get the picture. Kortom, mijn hoofd is momenteel een soort van zeespons. En dan ook nog een uitgeput exemplaar.

Boeken

Natuurlijk zou ik kunnen schrijven over het feit dat de NPO gaat stoppen met het uitzenden van het programma ‘VPRO boeken’. Hoewel ik moet toegeven dat ik er zelf nog nooit naar gekeken heb (totaal onhandig tijdstip, zondagochtend), is het natuurlijk wel jammer voor de boekenliefhebbers die hier plezier aan beleefden. Voor wie wil: je kunt een petitie ondertekenen met een oproep om het programma te behouden.

Familiegeluk

Ook zou ik aandacht kunnen besteden aan de debuutthriller Familiegeluk van Schrijfjuffer Barbara, die op 10 december a.s. wordt gelanceerd door uitgeverij Crime Compagnie. Maar dat heb ik afgelopen woensdag al gedaan in de Schrijfjuffers leestip, dus ik weet niet of het zinvol is mijzelf hier te herhalen.

Verhalenbundels

Ik zou kunnen schrijven over de middeleeuwse verhalenbundel Et ille, met daarin een kort verhaal van mijn hand, die onlangs is gerecenseerd door Biblion en binnenkort in alle bibliotheken te leen zal zijn. Maar behalve dat dit erg gaaf is en dat deze bundel voor mensen zonder bibliotheekabonnement ook te koop is, valt er verder niet zo veel over te melden. De verhalenbundel ‘22 Groene Kevers’ van Godijn Publishing zou nog wel een leuk idee zijn voor deze blog. Morgenmiddag wordt dit boek, met van elke Schrijfjuffer een kort verhaal, gelanceerd in Amersfoort. Het wordt vast heel gezellig en ik verheug me er al op om de verhalenbundel straks in handen te hebben en te kunnen signeren voor wie dat wil.

Maar ja, daar moet ik dan dus wel energie voor hebben. Die ik nu niet heb en dus echt even moet opsparen. Dus ga ik me maar niet druk maken om deze blog. Er komt wel weer een keer een andere. Tenslotte heeft iedereen wel eens geen zin.

Foto: pexels.com

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.