Doetip 6 | Houd een dagboek bij

Vorige week kon je in de leestip van Schrijfjuffer Barbara al het coronadagboek van Dimitri Verhulst vinden. Vandaag een vervolgtip.

In moeilijke tijden zie je vaak dat mensen de behoefte voelen hun gevoelens en gedachten in een dagboek van zich af te schrijven, soms met een heel indrukwekkend en ontroerend resultaat. Denk maar aan Het Achterhuis van Anne Frank. Zij kreeg te maken met een leven binnenshuis in nog veel lastiger omstandigheden dan waar wij nu mee te maken hebben.

Er zijn ook andere voorbeelden van mensen die in minder heftige, maar voor hen toch stressvolle tijden hun belevenissen in een dagboek noteren. Bijvoorbeeld bij een internationale verhuizing of bij een drielingzwangerschap. Blijkbaar helpt het opschrijven van ervaringen ons om te relativeren.

Het bijhouden van een dagboek werkt ontspannend, helpt je om jezelf te leren kennen en gaat overmatig piekeren tegen. En het is leuk om later, als alles voorbij is, nog eens na te lezen wat er gebeurde en hoe je je voelde. Daarom is het bijhouden van een dagboek de Schrijfjuffers Doetip van deze week. Zoek je tips hoe je het aan moet pakken? Women’s Health magazine zet het voor je op een rij. Succes met schrijven!

Foto: www.pexels.com

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.