Leestip 37 | een boekje troost

De jongen, de mol, de vos en het paard

Laten we eerlijk zijn, we leven in een gekke wereld. Dat hebben we – denk ik – altijd wel gedaan, maar soms is de wereld net een beetje gekker dan anders.

Begrijp me goed, er is niets mis aan gek. Gek in de zin van ‘maf’ kan heel ontwapenend en verfrissend zijn. Soms is gek juist iets wat we nodig hebben. Dan is gek leuk en positief.

De huidige gekke wereld valt voor mij echter in de categorie onbegrijpbaar-gek. En aan onbegrijpbaar-gek is niets leuks meer aan. Op zo’n moment heb ik behoefte aan een positief geluid. Aan een stukje verlichting tegenover al die negatieve berichten.

Dat stukje troost vind je ruimschoots terug in het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard‘ van Charlie Mackesy, prachtig vertaald door Arthur Japin. 100 illustraties – soms met tekst, maar vaak ook helemaal niet – vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de jongen en de drie dieren. Het doet denken aan de levenswijsheden van Winnie de Pooh. Want waar gaat het nou echt om in het leven? Wat doet er werkelijk toe?

Een hart onder de riem voor iedereen die twijfelt of het even wat moeilijker heeft.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.