Van chaos naar focus

Afgelopen week had Schrijfjuffer Barbara zich opgesloten in ons gastenverblijf KortVertoef. Het was hoog tijd voor qualitytime en bij ons is dat dan vaak gerelateerd aan schrijven. In de dagelijkse waan van werk, kinderen en andere bezigheden is tijd voor schrijven geen vanzelfsprekendheid. Al helemaal niet nu iedereen bijna permanent aan huis gekluisterd is. Dus had Barbara zich een ultiem verjaardagscadeau cadeau gedaan in de vorm van een kleine week schrijven. En ik zou meedoen. Na Familiegeluk en Bonuszoon ‘moet’ dat volgende boek er natuurlijk komen.

Avondpraat

Tijdens het diner bespraken we elke avond onze vorderingen. Barbara vertelde over het uitdiepen van de personages, het inleven in hun karakters, de grillen en grollen van rode, blauwe en groene types en de geloofwaardigheid van verhaallijnen. Naarmate de schrijfweek vorderde kwamen er ook daadwerkelijk letters op papier. Bij Barbara…

Zonder kruis blijft het druk in huis

Mijn schrijfweek viel in het water. En dat deed ik helemaal zelf. Ik had geen kruis in mijn agenda gezet, dus was er een verhuizing, een zieke hond (tja, dat kan je niet plannen), werk voor het Nederlands Thriller Festival, werk voor de ThrillerAcademie, de laatste schrijfpuntjes op de i voor Thuis, het koffietafelboek van Ton Bennemeer en de Schrijfjuffers, besprekingen voor weer ander werk en nog meer wat ik in de chaos van de week alweer vergeten ben.

Chaos

Chaos is my middle name. Zo gestructureerd als Barbara in Scrivener haar manuscript tot wasdom laat komen, is mijn leven (en schrijfproces) doorspekt met ‘niet-vergeten-notities’, die ik vervolgens weer vergeet.

Ons even niet bellen…

Tijd dus voor focus. En focus begint bij mij met NEE zeggen. Ik vind heel veel dingen leuk, dus zit de agenda vaak te vol en dat moet structureel anders. Dus mocht je binnenkort een leuk idee hebben….mij niet bellen. Deze vrouw heeft een missie. Dat volgende boek komt uit in 2021. Dat is mijn doel en als ik dat nou maar vaak genoeg hardop zeg, kan ik niet meer aan mijn missie ontsnappen. Zo werkt dat vaak bij mij. Gelukkig ben ik niet alleen want zowel Schrijfjuffer Barbara en Tamara hebben grootste schrijfplannen voor 2021. Er komen weer boeken aan in het nieuwe jaar. Mocht het daarom wat stiller worden op ons platform, vrees niet. We zijn niet weg, we focussen op het schrijven!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.