Leestip 36 | boekbeschrijvingen.nl

Boekbeschrijvingen.nl

Ken je dat? Je komt een ogenschijnlijk leuk boek tegen en wat blijkt: het maakt onderdeel uit van een serie. Wat doe je?

Je kan er natuurlijk lak aan hebben en gewoon beginnen met lezen. Auteurs houden hier tenslotte over het algemeen rekening mee en blikken daar waar nodig kort terug naar het verleden. Ik ben echter een sucker voor chronologische volgorde. Beginnen bij deel twee, vijf of twintig is een no-go. Vanwege de ontwikkeling van de hoofdpersonages en met name de onderlinge relaties.

De eerste vraag die dus in mijn hoofd opkomt, is ‘welk deel is dit en hoeveel zitten er voor?’ Soms is dit terug te vinden aan het begin van een boek en in het geval van een deel twee, schreeuwt de kaft nog wel eens ‘het spannende vervolg op …’ Case settled.

Als dit niet het geval is, ging ik vroeger online op zoek in productbeschrijvingen en auteurslijsten van de bekende boekwinkels. Die zijn echter bij lange na niet altijd volledig. Geen ramp in verhouding tot heel veel anders in de wereld, maar wel frustrerend voor een lezer zoals ik.

En toen belandde ik op boekbeschrijvingen.nl. Een website met duizenden flapteksten, maar vooral ook: boekvolgorden per auteur. Met Nederlandse én oorspronkelijke titel. Je begrijpt, ik ben een gelukkig mens.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.