Leestip 3 | Lacey Flint serie

Leestip : Lacey Flint serie

Na de roman leestip van vorige week, tijd voor een thrillertip. Er zijn heel veel thrillers. En er zijn ook heel veel spannende thrillers. Wat je maar weinig tegenkomt, zijn thrillers zoals de Lacey Flint serie van de Engelse schrijfster Sharon Bolton (voorheen SJ Bolton).

Duistere moordzaken

Het gaat hier om beklemmende, verrassende en daarmee verslavende verhalen rondom de jonge, koppige Engelse politieagente Lacey Flint, die zichzelf in elk boek onbedoeld terugvindt in het centrum van een duistere moordzaak.

Menselijk

Bolton’s schrijfstijl is vlot en vloeiend. Alle informatie en gebeurtenissen dienen (soms in retrospectief) het verhaal. Maar de grootste kracht van de Lacey Flint serie zit hem in de personages. Allemaal hebben ze een randje. Een verleden, angsten en dromen.

Met andere woorden: ze zijn menselijk, waardoor je als lezer enorm met ze meeleeft. Tegelijkertijd zijn ze ook schimmig. Je wilt ze vertrouwen, maar durft het toch niet helemaal. Dit alles leidt tot verrassende wendingen en nagelbijtende ontknopingen, die de lezer tot de laatste pagina in spanning laten.

Must-read

En dat is precies wat de Lacey Flint serie met verve doet uitstijgen boven vele andere thrillers en een must-read maakt voor elke thriller fan. De serie is losstaand te lezen, maar voor de meeste impact is het raadzaam de chronologische volgorde aan te houden.


Wellicht vind je dit ook leuk?

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.