Doetip 13 | Help Wablief? tot wasdom

Wablief? is een associatief kaartspel met het thema ‘Vergeetwoorden’: voor oude woorden, nieuwe gesprekken en verbinding.

Marinca Uijland heeft in samenwerking met ontwerpstudio Living Story een associatief kaartspel ontwikkeld met het thema ‘Vergeetwoorden’. Het spel is vele malen getest en aan het ontwerp wordt de laatste hand gelegd. Nu de productie nog! Om de productiekosten te dekken, lanceert Marinca een crowdfundactie. Ze heeft € 6.000 nodig, waarvan inmiddels 52% binnen is. Ze heeft nog 22 dagen om het restant binnen te krijgen.

Waarom moet dit spel er komen?

Misschien nu wel meer dan ooit beseffen we hoe belangrijk sociaal contact en de kwaliteit van onze relaties is. De ambitie van Wablief? draagt bij aan een speels en persoonlijk contactmoment, waarbij nieuwe gesprekken ontstaan aan de hand van opvallende, mooie, ludieke, mysterieuze vergeetwoorden. De Nederlandse taal wordt daarbij in het zonnetje gezet.

Wat voor spel is Wablief?

Wablief? is op verschillende manieren te spelen en is daarmee breed inzetbaar: speel het bijvoorbeeld thuis gezellig als familiespel, in een verzorgingstehuis om verhalen op te rakelen of zet het op basisscholen in bij bijvoorbeeld creatieve schrijfopdrachten.

Meer info

Samen kunnen we er voor zorgen dat we met Marinca die leuke vergeetwoorden niet zullen vergeten en dat verbinding en plezier centraal blijft staan. Hoe leuk is dat? De Schrijfjuffers doneren in ieder geval mee. Meer informatie over dit project vind je hier en op de website.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.