Kijktip 10 | Doelen bereiken

Je wilt van alles. Een boek schrijven, bloggen, regelmatig sporten, natuurlijk een perfecte ouder zijn, bijblijven op je vakgebied, foutloos werk leveren, heerlijke gezonde maaltijden koken en natuurlijk een huis dat eruit ziet als een plaatje uit landleven.

Een doel bereiken is mogelijk. Als jij dat wilt, dan kan dat. Er zijn honderden You-Tube-filmpjes die dit beweren en jou uitleggen hoe dat precies in zijn werk gaat. We hebben er drie geselecteerd.

A complete guide to goalsetting

Het filmpje A complete guide to goalsetting legt helder en met geweldige plaatjes uit waar je voor moet zorgen als jij je doelen wilt behalen. Een feest voor het oog en vol duidelijke stappen. Regelmatig met het schrijven van een boek als voorbeeld.

Your first book will suck

Alexa Donne is published author en geeft harsh writing advice aan (aankomend) schrijvers. Ze windt er geen doekjes om (your first book will probably suck) en geeft klip en klaar advies. Helder in tien punten. Het devies dat wij bij de Schrijfjuffers nogal eens hanteren ‘lezen is ook schrijven’, haalt zij en passant genadeloos onderuit.

TEDx Michaéla Schippers

Ben je geïnteresseerd in een wetenschappelijk onderbouwd verhaal over goalsetting, dan is dit twintig minuten durend filmpje van hoogleraar Michaéla Schippers een aanrader. Blijf kijken, ze gaat je verrassen.

Photo by Elena Koycheva on Unsplash

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.