Doetip 15 | Kijk uit het raam

Vlak voor de deelnemers aan mijn workshop binnen zouden komen, stond ik met een collega voor het raam van het Beatrixgebouw in Utrecht. ‘We hebben in ieder geval mooi uitzicht,’ zei ik.
‘Een levensgrote James Bond,’ beaamde ze met een hoofdknik naar de filmposter aan de overzijde. Verrast keek ik haar aan. Maakte ze een grapje?

Bond, James Bond

Ik werk veel in de bouw en vind dat een prachtige branche. Van niets iets maken. Iedereen druk met iets anders en op het eind klopt alles. Althans, het meeste. Vanuit de zaal keken we uit op een enorme bouwput waar het wemelde van de bouwvakkers die allemaal bezig waren met hun stukje van de puzzel. Omdat we op een Arbo congres waren, was ik er helemaal van uitgegaan dat mijn collega genoot van hetzelfde uitzicht. Niet dus. Zij had alleen oog voor James Bond op de bioscoop achter de bouwplaats. Ik had die hele man gemist. Andere personen en dus andere ogen.

Kijk naar buiten

En dat is de doetip voor deze week. Kijk naar buiten en bedenk voor elk personage in je boek wat hij of zij zou zien. Wat zou hen nou opvallen. Als je je hoofdpersonages goed kent, hoef je hier geen twee tellen over na te denken.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.