Leestip 38 | Home Made Basics

Home Made Basics - Yvette van Boven

Ik ben dol op eten. Ik vind het zo belangrijk, dat een vriendje ooit uitriep, ‘Jij denkt alleen maar aan eten! Dan komt er een hele tijd niets, en dan komt er weer eten!’. Niet lang daarna ging het uit.

Dat was maar beter ook. Want eten vertegenwoordigt voor mij de betere kant van het bestaan. Wie daar niet in mee gaat, past simpelweg niet bij mij. Dat wil niet zeggen dat ik alles lekker vind, maar ik kan toch heel erg genieten van een omelet, stoofschotel, verse frieten, romige sauzen, verse vis of een rijke salade. Goed glas wijn erbij, en mijn dag kan niet meer stuk.

En dus vandaag een kookboek als leestip. Want naast lekker eten, word ik ook heel gelukkig van lezen over eten. En als iemand aanstekelijk kan schrijven over eten is het wel Yvette van Boven. Eigenlijk is ‘praten’ hier meer op z’n plaats, want de schrijfstijl van Yvette doet denken aan een goed gesprek met een vriendin. Bemoedigend en begripvol, en altijd enthousiasmerend. Geestig ook.

Niet voor niets is haar meest recente boek ‘Home Made Basics‘ dit jaar uitgeroepen tot Het Gouden Kookboek 2020. De vakjury:

‘Dit kookboek is compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten. Dit is een kookboek die Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.’

Een perfect cadeau voor 5 december of onder de kerstboom dus!

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.