Stuur even een filmpje

Het is een week van filmpjes. Dankzij onze Crisis vervallen bijeenkomsten, boekenbeurzen en andere leuke activiteiten. Om verveling te verdrijven of verkoop alsnog persoonlijk te maken, mailt de één na de ander me: ‘Stuur even een filmpje.’

Kopje thee

Allemaal goed en wel, maar ik schrijf niet voor niets! Ik vind het heerlijk om in mijn eigen wereld te zijn en in alle rust een stuk te schrijven, te herschrijven en nog maar een keer te herschrijven. In kleren die praktisch en comfortabel zijn. Regelmatig spring ik vanuit bed ongedoucht direct achter mijn computer. Een pyjamadag is populair bij mij en ook bij mijn kinderen.
Zodra er beeld bij komt kijken, moet ik me druk maken over dingen waar ik gewoon niets mee heb en dus ook geen oog of gevoel voor heb. Dingen als kleding, haar, make-up.
Niet mijn kopje thee.

Uh, wie ben ik ook alweer?

Maar ja, schrijven is leuk, gelezen worden is leuker. En als je als onbekende schrijver gelezen wilt worden, dan zul je jezelf moeten verkopen en dus zichtbaar maken.
Na het verzoek van de uitgever geef ik mijzelf dus een schop onder de kont en roep de hulp in van Regine, de ontwerper van mijn website die ogen heeft voor dingen waar ik blind voor ben. Na wat vriendelijke aanwijzingen (dat jasje zit te strak, doe nog even lippenstift op, mijn mobiel is beter, dan ben je minder geel) gaan we van start.

En … actie!

‘Hallo, ik ben …’.
Wie was ik ook alweer. Opnieuw.
‘Hallo, ik ben Tamara Onos en ik ben de schrijver van dit boek.’ (Hou plaatje met de cover van mijn volgende boek omhoog en kijk licht trots).
Na een take of zes hebben we een opname die goed genoeg is en de boekverkopers hopelijk overtuigt van de noodzaak mijn nieuwe boek in te kopen.

Voorlezen

Juist op het moment dat ik het filmpje heb verzonden en bijna ga nadenken over mijn werk, komt het volgende verzoek: wil je een klein stukje voorlezen uit je boek. Perfecte Buren heeft een leuk initiatief waarin allerlei auteurs een stukje voorlezen.

Aaaah

Welk boek? Onder Invloed? Of een verhaal uit mijn populair wetenschappelijke bundel die 7 juli verschijnt? Ga ik zittend lezen of staand? Ik kan Regine niet weer vragen. Waar zet ik de camera? En wat moet ik nu weer aan? Zelfde kleren bij de twee boeken, of?

Lang verhaal kort: er gaan twee filmpjes naar de Perfecte Buren. Op hun facebook en instagram pagina’s zijn de eerste verhalen al gepost en met een beetje mazzel vind je die van mij en mijn mede Schrijfjuffers er binnenkort ook terug.

Mocht mijn shirt nu vloeken met de achtergrond, mijn onderkin of vetrollen iets te prominent in beeld komen of mijn pukkels erg afleiden, doe dan je ogen dicht, hou het bij luisteren en vergeef de introvert die wederom buiten haar comfortabele gebiedje is getreden.

De Perfecte Buren op Facebook en Instagram. Ga het horen!

Photocredit: Colin N on Unsplash

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.