Schrijftip 22 | De Schrijfbibliotheek

Nu ik mij binnenkort mag verheugen op een week verlof om ongestoord aan mijn boek te kunnen werken (tenzij corona roet in het eten gaat gooien), heb ik mijn ‘zelfhulpboeken’ weer tevoorschijn gehaald.

Al snel na de start van mijn schrijfproces merkte ik dat ik behoefte had aan ondersteuning. Hoe bouw je een goed plot? Hoe breng je personages tot leven? En aan welke eisen moet een dialoog voldoen om levendig en waarheidsgetrouw over te komen?

Ik heb veel gehad aan schrijfcursussen en reacties uit manuscriptbeoordelingen, maar daarnaast ook aan de boekenserie ‘De Schrijfbibliotheek’, uitgegeven door uitgeverij Atlas contact.

Deze boeken bieden duidelijke uitleg, veel voorbeelden en ook schrijfoefeningen. Ik vind het fijn om deze er tijdens het schrijven bij te kunnen pakken. Binnenkort mag ik weer… 🙂

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.