Doetip 10 | Post Utrecht – de huiskamer in de stad Utrecht

Lang geleden werkte Schrijfjuffer Antoinette op een advocatenkantoor. Een van haar taken was het wegbrengen van de brieven die de advocaten die dag hadden gedicteerd. Met armen vol met post liep ze dagelijks van de Singel naar het statige postkantoor op het Neude. Wachtend in de lange rij bewonderde ze dan de machtige gewelven van dit imposante gebouw en droomde weg in duistere avonturen.

Inmiddels zijn we bijna vijfendertig jaar verder. Brieven zijn e-mailberichten geworden en het ooit zo majestueuze gebouw leek jaren een vergeten koningin in vergane glorie. Het gebouw had geen functie meer en verteerde de dagen achter bouwhekken en hopen straatvuil.

Gelukkig is de majesteit herrezen. Het gebouw straalt mooier dan ooit tevoren. Na een lange bouwperiode is het voormalige postkantoor omgetoverd in een waar paleis voor de boekenliefhebbers. De prachtige boekhandel Broese heeft er zijn stek gevonden en de grote bibliotheek is in Post Utrecht een comfortabele huiskamer geworden waar je een goed boek kunt lenen of prettig kunt studeren. Post Utrecht is de nieuwe hotspot van Utrecht. Naast al het moois op boekengebied is er een aantal winkels gevestigd en zijn er mooie lunchtentjes met uitzicht op de prachtige hal van de bibliotheek. Een absolute aanrader als je in de buurt van Utrecht bent. Ook als je niet van boeken houdt.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.