De Hebban Reading Challenge 2021

Hebban Reading Challenge 2021

Ik hou van lezen. Maar ik hou nog meer van boeken. Boeken maken mij gelukkig. Altijd al gedaan.

Ik ben opgegroeid met boeken. Als kind was mijn uitzicht aan de eettafel een enorme boekenkast en nog steeds herken ik bepaalde boeken aan hun rug in plaats van aan hun cover. Zelf heb ik ook altijd een boekenkast gehad (een degelijke Lundia) die ik tot in mijn studentenkamer achter me aansleepte. Inmiddels is hij vervangen door een vaste kast, die vijf meter muur beslaat en in hoogte eindigt bij het plafond.

‘Hoeveel boeken hebben jullie wel niet?’ vraagt menig speelgenootje van mijn kinderen vol verbazing.

De magie van het fysieke boek

Veel en ‘still counting’. Want ondanks de gemakken van de e-reader en het bibliotheek abonnement, koop ik ook nog steeds fysieke boeken. Er gaat namelijk niets boven het gevoel dat het papieren exemplaar bij mij oproept, wanneer ik het in handen heb. Oude boeken, uit de tijd dat papier nog naar papier rook, vind ik het summum. Maar ik kan ook heel gelukkig worden van de strakke kaft van een nieuwe uitgave, de nog onbeduimelde pagina’s en de belofte van heel veel leesplezier.

De TLB stapel

En dus koop ik meer boeken dan ik daadwerkelijk lees. De nieuwe Robert Galbraith? Die moet ik hebben. De laatste uit de Q serie van Olsen in de aanbieding? Laat ik hem maar meteen meenemen. En ‘Nooit meer alleen‘ van mijn Crime Compagnie collega Angelique Haak krijgt zulke goeie recensies, dat ik ook die niet kan laten liggen. Ga zo maar door, ga zo maar verder. Mijn Te Lezen Boeken (TLB) stapel beslaat inmiddels twee planken in mijn boekenkast.

De uitdaging aan

En toen viel mijn oog op de Hebban Reading Challenge 2021 , die mij gaat helpen om in een jaar meer boeken te lezen. Meer boeken is natuurlijk net iets anders dan het lezen van de boeken die ik hier al op de plank heb liggen. Toch geloof ik dat de Challenge ook mij kan helpen. Het uitgangspunt is immers hetzelfde: als ik concreet maak welke boeken op die plank ik dit jaar ga lezen, dan lukt het misschien deze keer wel.

En dus heb ik 14 boeken op mijn Hebban Boekenplank gezet, als onderdeel van de Reading Challenge 2021.

Er is alleen één ‘maar’. Ter ondersteuning belooft het platform inspiratie door middel van leestips en uitdagende zoektochten naar het ideale boek. Er staan inmiddels dus al vijf boeken op, die ik nog niet in huis heb. Maar hé, die was ik toch al van plan aan te schaffen.


Doe jij ook mee met de Hebban Reading Challenge 2021? Of heb je gewoon een eigen lijstje in je hoofd? Laat het ons weten in het reactie-veld.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.