Ik wens je veel geluk en gezondheid

Is het je opgevallen dat de hemel bijna twee weken achter elkaar strakblauw is, dat een frisse neus halen op dit moment met recht fris genoemd mag worden? Niet alleen van temperatuur, maar nog meer van geur. Besef je dat er veel meer vogels te zien zijn? Doodgewone mussen, maar ook sperwers en buizerds? Gewoon langs de kant van de snelweg? Niet plat als een dubbeltje, maar in levende lijve, zich koesterend aan het zonnetje? Wist je dat de normaal zeer schuwe reeën zich steeds dichter bij de bewoonde wereld durven te tonen? Realiseer je je dat dit komt omdat onze drukke wereld noodgedwongen een pas op de plaats heeft gemaakt?

In hetzelfde Corona-schuitje

Deze observatie kunnen we allemaal maken. We zitten tenslotte met elkaar in hetzelfde schuitje. Een virus heeft ons in de greep en dat maakt ons wereldwijd angstig en bezorgd. Toch hecht ik er waarde aan om in donkere tijden juist naar de positieve dingen te kijken. We kunnen de dagelijkse Corona-stress hoogtij laten vieren omdat we werk, school en sluimerende verveling in een ruimte moeten combineren of we kiezen ervoor van de nood een deugd te maken en te genieten van wat ons nu per abuis in de schoenen geschoven is.

Zelfs het diepste zwart…

Het is misschien niet juist om te zeggen, maar stiekem geniet ik van ons verplichte huisarrest. Terug naar de basis en simpel leven. Veel minder keuzestress en een wake up call dat gezin en vrienden zo waardevol zijn. Natuurlijk zijn er gezinnen die het momenteel heel zwaar hebben, ziek zijn of geliefden hebben verloren. Mijn innig medeleven. Oprecht. Ik sluit mijn ogen daarvoor niet. Maar zelfs het diepste zwart gaat glanzen als je het oppoetst. Probeer eens anders te kijken en de lichtpuntjes eruit te pikken. Wat levert deze Corona-misère ons voor goeds op? Waar worden we nu nog gelukkig van?

Waar word jij gelukkig van?

Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Ik word gelukkig van het lezen van mooie boeken en ben blij als er weer 500 nieuwe woorden op papier staan. Heerlijk is het om mijn kinderen thuis te hebben. Jong volwassenen die alle vier plotsklaps werkloos zijn geworden door de huidige situatie, maar desondanks vieren we dat het knoepergezellig is in huis. We klussen, koken, puzzelen, bingen samen en juist dat SAMEN is een groot goed. Het maakt mij een gelukkig mens en geeft me alle reden om een warme deken over de Corona-zorgen te leggen.

Online webinar over geluk

Het is misschien niet iedereen gegeven om de zonnige zijde van het leven te zien. Zeker en juist in deze tijd is dat misschien moeilijk. Zoals Voltaire zei: ‘Ik heb besloten gelukkig te zijn en dat is goed voor de gezondheid.’ Dit citaat staat niet voor niets op de eerste pagina van Bonuszoon. Daarom wijs ik jullie graag op een gratis online webinar over geluk. Op donderdag 9 april om 15.30 uur geeft auteur en Geluksprofessor Patrick van Hees zijn visie over hoe jij je gelukkig kunt blijven voelen in deze uitdagende tijden. Ik heb het geluk gehad om veel met Patrick op te trekken en heb veel van zijn voordrachten meegemaakt. Het is beslist inspirerend. Deze gelukslezing wordt aangeboden door boekhandel Paagman. Je schrijft je hier in. Doen hoor.

Veel geluk en gezondheid!

Schrijfjuffer Antoinette

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.