Doetip 11 | Zomerschrijfwedstrijd

De zomervakantie is begonnen of staat voor de deur. In ieder geval voor alle schoolgaande kinderen, en dat betekent dat velen van ons toch een aantal vrije dagen zullen opnemen. Vakantie in eigen land, met de eigen auto of toch met mondkapje op dat vliegtuig in; wat je ook gaat doen, wij hebben dé doetip voor deze zomer voor je!

Schrijfwedstrijd

Samen met Bibliotheek Veluwezoom organiseren we namelijk De Zomerschrijfwedstrijd. Ben jij 16 jaar of ouder en heb je het in je om een pakkend kort verhaal te schrijven? Of heb je altijd een keer mee willen doen aan een schrijfwedstrijd, maar ben je nooit zo ver gekomen? Lees dan snel verder.

Uitgangspunten

De opdracht is simpel:

  • schrijf een kort verhaal van maximaal 3.000 woorden
  • het genre is aan jou
  • het verhaal speelt zich af in de zomer
  • en de Bibliotheek komt ergens in je verhaal voor
  • mail je inzending uiterlijk 30 augustus naar ilse.paulus@bibliotheekveluwezoom.nl
  • lid zijn van de bibliotheek is niet verplicht

Vlogs om je te helpen

En je staat er niet alleen voor, want wij gaan je helpen. De afgelopen weken hebben we 9 thematische filmpjes opgenomen waarin we je alles vertellen wat je als schrijver nodig hebt en als lezer wilt weten. Hou onze website en facebook pagina in de gaten of bekijk ze op het YouTube kanaal van de bibliotheek, zodat je niets mist!

Gratis spreekuur bij de bieb

Op donderdag 30 juli tussen 19 en 21 uur kun je ons in de Bibliotheek in Dieren (Gelderland) het hemd van het lijf vragen over het schrijversvak. Hopelijk weten we je te inspireren om het beste uit jezelf naar boven te halen. Aanmelden doe je hier.

Jury en feestelijke uitslag

Alle inzendingen worden kritisch beoordeeld door onszelf en een medewerker van Bibliotheek Veluwezoom. En natuurlijk is er, naast eeuwige roem, een leuke prijs te winnen. De gelukkige winnaar wordt donderdag 17 september tussen 19.30 en 21.30 uur bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitslag in de Bibliotheek in Dieren.

Heel veel succes met schrijven!

Kan je nou om wat voor reden dan ook het filmpje bovenin niet bekijken, klik dan hier: https://youtu.be/D0o9Q0HYLvA

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.