#steunjeboekhandel

#steunjeboekhandel

Struinen tussen de boeken, covers bekijken, achterflappen lezen, de geur van papier opsnuiven. De blijdschap bij het ontdekken van een nieuwe auteur of het uitkomen van een nieuwe titel van je favoriete schrijver. Simpelweg gelukkig in de boekwinkel.

Het kan nu even niet en we missen het. En wij niet alleen, getuige de omzetstijging van de regionale boekwinkels naar aanleiding van de landelijke oproep hen te steunen.

Ook ná de lockdown koop je lokaal

Prachtig, die stijging, maar wat als het eerste enthousiasme en sentiment verdwenen is? Dan blijft die tijdelijke opleving een goedbedoelde druppel op een nog steeds gloeiende plaat. Vanuit de Schrijfjuffers roepen we dan ook op om je boeken bij je lokale boekhandel te blijven kopen. Nu zeker, maar ook na de lockdown!

Verrijken en nieuwsgierig maken

Boeken verrijken je leven, verminderen stress (niet onbelangrijk in deze tijd), bieden je een kans om even uit de hectiek van alledag te ontsnappen, doen je huilen, lachen, genieten en bieden stof tot nadenken.

Een goede boekwinkelmedewerker kent zijn assortiment en weet je gericht te adviseren. Geen algoritmes die suggesties doen, maar echte mensen, die net als jij – en wellicht wel meer – houden van boeken én ze ook daadwerkelijk gelezen hebben.

We hebben onze eigen favoriete winkels voor je op een rijtje gezet:

In de Wolken

Paagman

The American Book Center

Bookstor

De Vries van Stockum

Boekhandel Douwes

De Drukkerij

Athenaeum

Scheltema

Broese

Boek en buro Doesburg

The Read Shop Dieren

Boekhandel de Kler

Boekhandel Dominicanen

En jij? Welke lokale boekwinkel zet jij graag in het zonnetje? We horen het graag van je!


Dan nog even dit: niet alleen de boekhandel, ook voor veel kledingwinkels, horecazaken, schoonheidssalons, kappers, sportscholen en andere ondernemers is het nog maar de vraag of ze na de lockdown open gaan. Of ze nog bestaan. Ook voor hen geldt: koop lokaal in plaats van bij de grote ketens.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.