Doetip 7 | Escaperoom

Coronatijd en schoolvakantie, best een uitdagende combinatie. Ik was dan ook erg blij met de actie van de samenwerkende escaperooms ‘creators united‘. De creatieve geesten in isolatie maakten een gratis online escaperoom waarmee je, schrik niet, 3 tot 10 uur zoet kan zijn.

Hoe werkt het?

Inloggen op een website, beeld op tv zodat iedereen kan meekijken, notitieblokken in de aanslag en daar gingen we. De ene na de andere puzzel, met de oplossing van de één, opende pas een andere, woordverbanden, andere talen, symbolen, topografische kaarten, enorm afwisselend. Het was erg leuk om te doen. De grap is dat elke keer weer een ander kind de gouden inval kreeg. Ieder hoofd werkt anders en alle denkmanieren werden aangesproken. Leuk dus voor een gezinsmiddagje.

Verloren herinnering

Maar zeker ook inspirerend voor beginnend schrijvers, zoals ikzelf. De verhaallijn was namelijk heel kunstig sluitend gemaakt en karakters kwamen tot leven terwijl je eigenlijk alleen brieven en herinneringen zag. De hele puzzeltocht stond in het teken van de bevrijding en het koppel dat elkaar rond die tijd had leren kennen. Ik was aan het eind echt ontroerd, maar ik ben dan ook best wel een watje als het om mooie liefdesverhalen gaat.

Een aanrader wat mij betreft. Ik weet niet hoe lang dit spel online blijft, dus neem snel een kijkje bij De verloren herinnering.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.