Leestip 30 | De boeken van Celeste Ng

Ik ben een coverfreak. Als de cover me niet aanstaat, laat ik meestal een boek links liggen. Mijn boekenkast is dan ook een palet vol kleuren, lekker door elkaar want ik ben een chaoot. Naast een zwak voor covers, ga ik goed op titels. Ik heb notitieboekjes vol met boektitels waarvan het verhaal nog verzonnen moet worden. In de categorie Mooi in mijn boekenkast passen beslist de boeken van Celeste Ng. Celeste Ng is van Chinees-Amerikaanse afkomst en opgegroeid in Pennsylvania en Ohio (VS). Ze studeerde aan Harvard en de University of Michigan en geeft les aan Grub Street, een centrum voor creatief schrijven. Ze schreef ‘Kleine brandjes overal’ en ‘Wat ik nooit eerder heb gezegd’. De laatste titel kwam het eerst uit in Nederland en gaat over een aangrijpend familiedrama waarin de psychologie van de karakters bijzonder goed is uitgewerkt. Drie jaar later, in 2018, verscheen Kleine Brandjes overal in Nederland. Een prachtig geschreven roman met diepgang. Het verhaal begint als een thriller, maar gaat daarna over in uitgebreide karakterbeschrijvingen waardoor je als lezer echt in de ziel van de personages getrokken wordt. Beide boeken worden op Hebban met dik vier sterren beloond en daar ben ik het helemaal mee eens. Boeken om te koesteren. Van buiten en van binnen. Want hoe fijn het uiterlijk is om naar te kijken, het gaat uiteindelijk ook om de inhoud.

Wellicht vind je dit ook leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.