Kristel Stassen

Adviseur omgevingswetgeving, tweelingmoeder, ex-expat en geschiedenisliefhebber: dit ben ik in een notendop. Ik kom uit het zuiden van het land, maar woon nu samen met mijn man en twee zonen aan de rand van Leiden, na een aantal jaren met het hele gezin in Azië en Amerika te hebben doorgebracht.

14e eeuw

Al op jonge leeftijd verslond ik de historische romans van Thea Beckman en de voorliefde voor dit genre is altijd gebleven. Het verbaasde dan ook niemand dat mijn eerste boek, met de (werk)titel ‘Omdat u het zegt’ zich afspeelt in de 14e eeuw. Het manuscript bevindt zich in de eindfase, waarna de spannende zoektocht naar een uitgever gestart kan worden.

Wat nog meer?

Naast mijn roman schrijf ik historische korte verhalen. Met mijn verhaal ‘De kluis’, dat zich afspeelt in de middeleeuwen, heb ik de 2e prijs gewonnen in de historische schrijfwedstrijd van Godijn Pubishing. De verhalenbundel Et ille, met daarin de verhalen van alle shortlist auteurs, is in oktober 2019 gelanceerd.

Eind november 2019 zal een ander historisch verhaal van mijn hand verschijnen in de verhalenbundel 22 Groene kevers, bij dezelfde uitgeverij. Dit verhaal, Hathors wens, speelt zich af in het oude Egypte.

Verder heb ik een eigen blogsite ‘kristel schrijft (geschiedenis)’ en schrijf ik af en toe blogs voor andere websites, waaronder Schrijvenonline.